top of page

Advanced Engineering i Göteborg

Nu har vi precis avslutat två riktigt intensiva dagar på Serneke Arena i Göteborg med mässan Advanced Engineering. Vi har haft riktigt bra diskussioner med kunder från alla möjliga industrier om deras behov av automation inom produktion. På plats i vår monter var Josefine, Ludvig och Karl från SE Automation, tillsammans med Michael från Robominds och Allan från MiR.Vi visade totalt upp 5 olika applikationer på mässan med kollaborativa robotar från Universal Robots och AMRer från Mobile Industrial Robots.


Svetsning och Slipning med automatiskt verktygsbyte

I denna station visade vi Smooth Tool från Smooth Robotics, Translas 8XC slangpaket för cobot med utsug, samt verktygsväxlingssystemet Wingman från TripleA Robotics.


Transport med AMR, samt målning med CoboCoat

I denna station visade vi hur en MiR250 shelf carrier kommunicerar med en UR10e som målar ett objekt som AMRen presenterar för lackeringsroboten med hjälp av en S-300 cart från ROEQ. CoboCoat är vår egna lackrobot som programmeras med hjälp av Mimic från Nordbo Robotics.


3D-vision med AI

Här visade vi RoboBrain från Robominds som är ett 3D-vision system med AI för olika typer av detektion. Vi demonstrerade Smart Item Detection skill med vilken vi plockade godis och sedan detekterade mässbesökarens hand för att placera godisen.


Palltransport med AMR

Här visade vi MiR600 pallet lift som transporterar EU-pall.


Kollaborativ säkerhet

Sist men inte minst hade vi också en robot stående i en utav gångarna där vi demonstrerade hur man med hjälp utav en laserskanner från Schmersal kan göra kollaborativt säkra installationer.Kommentarer


bottom of page