top of page

Auktoriserade för Universal Robots Advanced Training

Strax innan nyåret blev det klart att SE Automation under 2024 kommer att kunna tillhandahålla Universal Robots Advanced Training i sina lokaler i Täby.


Redan 2022 blev de Authorized Training Center för Universal Robots i Sverige och har under de gångna två åren utbildat många elever i grundutbildningen för Universal Robots, UR Core Training.

"För oss var det ett självklart steg att ta då vi vill säkerställa en grundkompetens hos alla våra kunder", säger Karl Ericsson - grundare av SE Automation.

Eleverna får ett litet startkit att använda under utbildningen och även efteråt

En grundutbildning

Universal Robots Core Training är precis vad det låter som, en grundutbildning där man går igenom programmering av kollaborativa robotar från Universal Robots från grunden. Oavsett om man ska använda roboten för maskinbetjäning, svetsning eller palletering så är detta en väldigt bra grund att stå på när man ska lyckas med sin driftsättning av en UR cobot. Utbildningen pågår under 2 heldagar hos oss SE Automation i Täby där de går igenom 11 moduler tillsammans med eleverna och där störst tid spenderas med att faktiskt handgripligen programmera robotarmarna till att göra olika saker.


Mer avancerad funktionalitet

Man kommer väldigt långt med vår UR Core Training, men roboten kan göra väldigt mycket mer än det som är tillgängligt genom det vanliga interfacet. Det är den mer avancerade funktionaliteten som man berör i Universal Robots Advanced Training.


"När jag själv gick UR Advanced Training var det som en ögonöppnare för mig vad som faktiskt går att göra med robotarmen", säger Ludvig Briheim - automationstekniker och utbildare på SE Automation.

Precis som UR Core Training pågår Advanced Training under två heldagar på plats hos oss SE Automation i Täby. Grundförutsättningarna för att få gå kursen är att man har en godkänd UR Core Training i ryggen och man ska gärna ha en del erfarenhet av programmering. Det är inget krav för att lyckas med kursen, men man har definitivt nytta av att kunna något programmeringsspråk innan. Fokus under kursen ligger på mer avancerade planering av koordinater, scriptprogrammering och conveyortracking.


SE Automations utbildningar är i en industriell miljö för att ge en relevant kontext till robotarnas tillämpning

En kurs varje månad

Det har varit ett högt tryck under 2023 på de kurser som tillhandahållits och därför kommer SE Automation att hålla en Universal Robots Core Training i månaden under 2024. UR Advanced Training kommer till att börja med att hållas en gång i kvartalet med första utbildningstillfället den 16-17 april 2024.


Samtliga nu planerade utbildningstillfällen hos SE Automation, i såväl Core som Advanced Training, hittar ni på denna länk


Comments


bottom of page