top of page

Nocode robotics, vad ska man tänka på?

Inom tillverkningsindustrin och industriell automation har användningen av robotik blivit allt vanligare de senaste åren. Möjligheten att automatisera repetitiva uppgifter gör att företag kan arbeta mer effektivt, minska kostnaderna och öka produktiviteten.


Ett av de största hindren med att implementera robotar har dock varit nödvändigheten av specifika programmeringsförmågor. Detta har gjort det svårt för många företag att skörda fördelarna med robotar, särskilt mindre företag som kanske saknar resurser för att rekrytera erfarna programmerare.


Lyckligtvis har uppkomsten av no-code-lösningar gjort det möjligt för även icke-tekniska användare att utnyttja kraften i robotik. I det här inlägget kommer vi att utforska de tre bästa tipsen för no-code robotics 2023, och hur Mimic skapar en rörelse i branschen.


Välj en kodfri lösning som är kompatibel med flera robotmärken


Redan innan du börjar investera i robotik, fundera över hur du kommer att få ut det mesta av det. En av anledningarna till att du vill lägga till robotar till din tillverkningslinje är att de kan ge repeterbara resultat samtidigt som din personal kan fokusera på andra viktiga uppgifter. Grundkonceptet är att effektivt använda din tid och resurser. Det är med andra ord så alternativkostnaden definieras.


Det tar lång tid att programmera robotar med hjälp av kod. Det är därför vi rekommenderar Mimic. Du kan visa din robot vad du vill att den ska utföra, och roboten kommer omedelbart att följa dina instruktioner.


Det är också viktigt att ha en lösning som fungerar med flera varumärken. Som ett resultat har du möjlighet att välja den som bäst uppfyller dina krav. Mimic fungerar tillsammans med robotarna Universal Robots, Kuka och Nachi. Men med enkla justeringar kan den vara kompatibel med alla märken.


Leta efter en kodlös lösning som erbjuder flexibilitet utan kodning


En annan nyckelfaktor att tänka på när du väljer att investera i robotar är hur du ska programmera dem. Detta är problemet som många företag faktiskt står inför. De är redo att automatisera vissa av sina processer, men de drar sig för det eftersom deras anställda inte har de nödvändiga programmeringskunskaperna.


Det är just detta problem som Nordbos Mimic löser. Med Mimic överför användaren helt enkelt sina rörelser till roboten genom demonstration. Och hur mycket kod behöver du för skriva? Noll.


Även om du bara har en robot och vill använda den för en mängd olika uppgifter som att slipa, polera och måla, är det mycket enklare och snabbare att programmera om roboten med Mimic än med kod. Varför? För att allt du behöver göra är att låta roboten spegla dina rörelser.


Se till att den kodfria lösningen du väljer erbjuder utmärkt support och utbildningsresurser


Slutligen är det avgörande att välja en kodlös robotlösning som erbjuder utmärkt support och utbildningsresurser. Detta kommer att säkerställa att du har tillgång till den vägledning och hjälp du behöver för att framgångsrikt implementera och använda din nya kodfria lösning.


Nordbo Robotics erbjuder en rad onlinehandledningar och utbildningsmaterial, samt ett dedikerat supportteam som är tillgängligt för att hjälpa dig med alla frågor eller problem du kan stöta på.


Slutsats

Sammanfattningsvis är no-code robotics ett spännande och snabbt växande område som gör det möjligt för företag av alla storlekar att dra nytta av fördelarna med robotik. Med rätt no-code-lösning kan du snabbt och enkelt automatisera en lång rad uppgifter, även om du inte har någon tidigare erfarenhet av programmering. Detta är vad många företag redan har gjort. Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att välja rätt kodfri robotlösning för ditt företag 2023.

Comments


bottom of page