top of page

Riktigt bra inspirationsevent i Östersund och Örnsköldsvik

Vi har precis landat efter två riktigt bra cobotinspirationsevent denna vecka, tisdag i Östersund och torsdag i Örnsköldsvik. Eftersom vi nu är nyblivna distributörer för Universal Robots så börjar vi att utöka vårt samarbete med integratörer ute i landet. Denna vecka var det med DRIV Innovation AB från Östersund som framåt kommer att agera systemintegratörer i Jämtland, Härjedalen och Västernorrland.

Från arrangörshåll var det Josefine Larsson och Karl Ericsson från SE Automation, Ola Mellström från Universal Robots, samt Hanna Sunnerheim och Charlie Erwall från DRIV Innovation.Dagarna följde samma typ av upplägg där kunderna bjöds på frukostmacka och kaffe till de inledande föredragen där vi berättade om våra olika företag. Därefter blev det livedemonstrationer av nedanstående 7 olika kollaborativa robotapplikationer

DRIV Presentation UR
.pdf
Ladda ner PDF • 1.60MB
Presentation Östersund och Örnsköldsvik
.pdf
Ladda ner PDF • 6.41MB
SE Automation - Automation för alla 2023 utan filmer
.pdf
Ladda ner PDF • 2.25MB

Maskinbetjäning

Till vår maskinbetjäningsapplikation använde vi oss av Schunk MTB-kit (Machine Tending Bundle) monterat på en UR5e cobot, ovanpå en Ventionpedestal. Slangar och Sladdar ordnade vi längs med robotarmen med hjälp av Flexible Holding System från Murrplastik. Här visade vi hur roboten kan plocka med två olika gripdon och även blåsa av ett objekt mellan två tempo.

Skruvdragning

För att demonstrera kollaborativ skruvdragning använde vi SD70 från Spin Robotics. Vi matade M4 maskinskruv från en automatisk skruvmatare och skruvade ned dessa i ett förgängat arbetsstycke. SD70 var monterad på en UR5e, ovanpå en Ventionpedestal. Det som gör Spin Robotics lösning unik är att den är fullt kollaborativ med skydd för skruv och detektion av klämrisk etc.

Lackering

För lackering demonstrerade vi vår lösning CoboCoat som använder sig av Mimic från Nordbo Robotics för att operatören bara ska behöva visa roboten hur den ska måla utan att behöva skriva någon kod. Tyvärr hann inte vår CoboCoat komma i tid till Östersund, men kunde visas upp på plats i Örnsköldsvik på torsdagen.

Svetsning

För svetsning visade vi upp Lorch Cobotronic som är en helintegrerad CE-märkt lösning för cobotsvetsning från Lorch. Vi visade upp MIG/MAG-svetsning, men lösningen går även att använda med TIG-svetsning, samt att kombinera med lägesställare och linjär åkbana.

Slipning

När svetsningen var klar bytte vi till en MFT-spindel från Schunk för att demonstrera slipning med roboten. Här fick vi också tillfälle att visa och demonstrera hur man kan använda sig utav robotens inbyggda kraftsensor.

Plockning

För att alla skulle förstå precis hur enkelt det är att programmera coboten hade vi en enkel station med en UR5e och en Hand-E gripper från Robotiq. Här visade vi och pratade om de olika banprofilerna MoveJ och MoveL, samt demonstrerade de olika. Därefter fick även kunderna programmera själva.

Internlogistik med AMR

Vi hade med oss en MiR250 shelf carrier som vi demonstrerade när den flyttade runt på en S-300 cart från ROEQ. Vi diskuterade möjligheterna med att automatisera sin internlogistik och hur man när man skapat ett automatiserat flöde med en cobot kan fortsätta den resan och fylla på, samt ta bort material med en AMR från Mobile Industrial Robots.

Fjärrövervakning- och styrning

Sist, men inte minst så visade vi lösningen på fjärrövervakning och -styrning av robotar, Olis Connect. Vi visade i plattformen hur man kan starta program. Vi visade hur man kan få meddelanden om roboten stannar och hur man kan få hjälp av en tekniker även om denna inte är på plats då man kan koppla upp sig mot systemet var man än är.

Comments


bottom of page