top of page

SE Automation blir distributör för Mobile Industrial Robots

Den 20 December tecknade Mobile Industrial Robots avtal med SE Automation om att bli distributör för MIR i Sverige. Avtalet innebär att SE Automation kommer att själva integrera AMR-lösningar från MIR på den svenska marknaden samt sälja dessa till andra systemintegratörer. SE Automation är sedan tidigare Certified System Integrator och Authorized Training Center för Universal Robots, MIRs systerföretag som också ägs av Amerikanska Teradyne.

"Med SE Automation som partner har vi en teknikorienterad integratör/distributör som ligger i framkant av vad som går att göra med kollaborativ robotik på den svenska marknaden"- Allan Knudssen, Mobile Industrial Robots
"Det här är ett naturligt nästa steg för oss på SE Automation. Vi vill hjälpa svensk industri att automatisera, men då inte bara processerna. Vi vill hjälpa till med hela värdekedjan och de interna flödena mellan processer. Där kommer AMRer från MIR in."- Karl Ericsson, SE Automation

Mobile Industrial Robots, MIR, är ledande inom AMR-teknologi (Autonomous Mobile Robot) och tillverkar en serie autonoma mobila robotar med olika lastkapacitet från 100 kg till 1350 kg. MIR har sitt säte i Odense, Danmark, och är helägt av Amerikanska halvledartillverkaren Teradyne.


SE Automation är automationsdivisionen hos Svenska Elektrod AB. Företaget arbetar med systemintegration av kollaborativa robotlösningar för svensk industri med såväl robotarmar som AMR. SE Automation har sitt säte i Stockholm.

Comments


bottom of page