top of page

ons 21 aug.

|

SE Automation/ Svenska Elektrod AB

Cobot Roadshow - Stockholm

Event fokuserat på kollaborativ robotautomation med SE Automation, Universal Robots, Mobile Industrial Robots, Ewellix, Schunk, PIAB, Schmersal och Murrelektronik

Cobot Roadshow - Stockholm
Cobot Roadshow - Stockholm

Tid och plats

21 aug. 2024 09:00 – 13:00

SE Automation/ Svenska Elektrod AB, Kemistvägen 26, 183 79 Täby, Sverige

Om evenemanget

Dags för cobotinspirationsevent igen. Den 21:a augusti 09.00 öppnar vi dörrarna.

Vi kommer att visa en mängd industriella applikationer och ni kommer att få pröva på programmering av robotarna själva.

Vi på Universal Robots tar våra flexibla och lättprogrammerade cobotar – som har litet foot print och kort återbetalningstid – på turné i samarbete med vår partners, SE Automation, Ewellix, Schmersal, Murrelektronik, Schunk, Piab och MiR.

Vi kommer att visa våra kollaborativa applikationer som kan hjälpa er att hantera olika typer av utmaningar inom ert företag, såsom produktkvalitet, produktivitet och personalutmaningar.

Svetsning

Svetsning är en syssla som gör stor skillnad vid implementering av en kollaborativ robot, inte bara kvalitetsmässigt utan även kostnadsmässigt. Vi kommer att visa svetsning med Smooth Tool från Smooth Robotics som möjliggör svetsning med många olika fabrikat av strömkällor och åkbanan Slidekit från Ewellix som möjliggör horisontalförflyttning av coboten upp till 3 m.

Palletering

Sluta ställa kartonger på pall manuellt. Vi kommer att visa er ett plug and play paket för palletering från Robotiq som gör att ni är igång på en förmiddag inklusive installation och utbildning. Till palleteringen använder vi CPT, Cobot Palletizing Tool, från PIAB som är ett areagripdon som möjliggör plock av en eller fler kartonger samtidigt.

Maskinbetjäning

Har ni styrda maskiner? Då vill ni inte missa när vi visar vårt plug and play paket för maskinbetjäning. Vi kan styra vilken CNC-maskin som helst genom att använda oss av signallampan från maskinen. Vi kommer att demonstrera maskinbetjäning med hjälp av gripdon och skruvstycke från Schunk som är fullt integrerat i UR-roboten både hårdvaru- och mjukvarumässigt.

Säkerhet, ordning och reda

När ni ska bygga en robotcell med en cobot då måste en ordentlig riskbedömning att göras. Därefter kan de framgå att vi måste implementera någon form av säkerhet. Därför visar vi laserskanner och ljusridå från Schmersal för att visa några exempel på hur det kan se ut.

En del i säkerheten är att se till att roboten inte har kablage och slangar som hänger och slänger överallt. Därför visar vi så kallade dresspack från Murr Elektronik. Dessa gör att man driftsäkert kan dra kabel och slang på utsidan av robotarmen.

Internlogistik

Med automatisering av end-of-line och maskinbetjäning, då finns det egentligen bara ett steg kvar som inte är automatiskt i era flöden och det är att fylla på med nytt material, samt plundring av färdiga pallar. Detta kommer vi att visa hur man kan automatisera med AMRer från MiR.

Har ni börjat att automatisera er produktion? Kom för att få vidare inspiration. Har ni inte börjat automatisera än? Då har ni helt enkelt inte råd att inte komma!

Kl 09:00 drar det igång och det finns kaffe på plats. Eventet är klart kl 13:00 och då serverar vi en god lunch så att ni är mätta och fyllda med inspiration när ni är tillbaka på kontoret.

Eventet är gratis, men ni måste registrera er.

Dela detta evenemang

bottom of page