Så kan robotar hjälpa logistikbranschen att möta ökande krav trots personalbrist
top of page

Så kan robotar hjälpa logistikbranschen att möta ökande krav trots personalbrist


De senaste åren har logistikbranschen expanderat i en aldrig tidigare skådad takt, tack vare ökande förväntningar från e-handelskonsumenter. Men att hitta personal som är villiga eller tillgängliga att ta ett jobb inom logistik visar sig vara ett stort problem. Det här problemet gäller inte bara jobb relaterade till manuellt arbete på verkstadsgolvet, utan också på en mer akademisk eller kvalificerad nivå.


För att kringgå problemet med brist på arbetskraft har logistikföretag inget annat val än att öka produktiviteten hos den befintliga arbetskraften genom att investera i mer autonom teknik, som autonoma mobila robotar (AMR). Men fördelarna med att lägga till AMR till produktionsflödet är flera:


  • Öka arbetsplatsens attraktivitet

  • Optimera arbetsflöden

  • Kostnadsoptimering

 

Öka arbetsplatsens attraktivitet

En intuitiv, säker och sofistikerad AMR kan ta på sig riskbenägna eller repetitiva uppgifter, vilket minskar sannolikheten för arbetsplatsskador eller missnöjet på arbetet. Detta skapar inte bara en säkrare miljö, det gör det också möjligt för kunnig personal att byta ut den tid som spenderas på mindre intressanta och givande uppgifter, mot komplexa, mer tilltalande. Denna kombination hjälper till att skapa en mer tilltalande arbetsplats och hjälper till att rekrytera och behålla den nödvändiga arbetskraften.


Optimera arbetsflöden

I den hårt pressade 3PL-branschen är ett optimerat och flexibelt arbetsflöde avgörande för framgång. De autonoma mobila robotarna från MiR använder sofistikerad programmeringsteknik, LiDAR-skannrar och kameror för att alltid fatta optimala beslut. AMR:erna tar bort mänskliga fel och behovet av så många lagerkontroller, vilket innebär att 3PL-leverantörer kan se kortare och mer flexibla arbetsflöden med minskade flaskhalsar. Den mobila robotens samarbetsvilja innebär också att den säkert kan arbeta tillsammans med övrig personal och på ett ansvarsfullt sätt optimera produktiviteten. Genom att hålla flöden och processer täta och flexibla kan AMRer tillhandahålla ett enormt värde för 3PL-branschen.


Kostnadsoptimering

Från böter och skada på rykte, till förlorade arbetsdagar och skadad utrustning, kan det vara svårt att beräkna den verkliga kostnaden för arbetsplatsskador. Ny statistik placerar siffran på mellan 52 och 60 miljarder dollar per år för skador i USA, men det är inte bara de direkta kostnaderna, utan också minskad produktivitet och ökad personalomsättning. Genom att implementera AMR från MiR, som använder ett säkerhetssystem med flera sensorer för att undvika kollisioner, kan företag se betydande kostnadsoptimering.


Prova vår ROI-kalkylator här, se hur ditt företag kan dra nytta av det


bottom of page